Weblog

Rechten online

Posted on: March 10th, 2005 | Category: Rechten Online, Software, Web

Ik ga u een verhaaltje vertellen:

Maak kennis met Jonathan. Jonathan werkt voor een bedrijf, waarvoor hij software ontwikkelt. In z’n vrije tijd vind hij het leuk om (kostenloos) urenlang opensource scripts te schrijven (waaronder CMS, wat er erg goed uitziet).

Maar dan komt hij erachter dat het bedrijf waar hij voor werkt de eigenaar is van alle software die hij buiten zijn werk om ontwikkelt. En dus zijn zijn scripts in den beginne niet opensource en als het bedrijf kwaad zou willen, dan…

Ik vraag me af of zoiets in een rechtszaal ook overeind blijft staan? Mag een bedrijf zo maar dit soort dingen vastleggen? Zijn er ook toevallig rechtenstudenten hier? Het zou toch te belachelijk voor woorden zijn.

Ik bedoel: ik ben een designer. Dat zou dan voor mij betekenen, dat alle ontwerpen die ik in m’n vrije tijd maak (waaronder frish.nl) eigendom zouden zijn van het bedrijf waar ik voor zou werken :S

Man bijt hond wil graag weten: wat vinden we hiervan?

Edit: Gelukkig niet dus…

Comments

Leave your own comment »

Leave a Reply

Keep it polite and on-topic please.

The Fine print™: By submitting a comment here you grant this site a perpetual license to reproduce your words and name/web site in attribution.
Your email is never published nor shared. Required fields are marked *