Archive for February, 2005

Minigal version 2 (MG2) uitgebracht

Posted on: February 28th, 2005 | Category: Fotografie, Software, Web

In de eeuwige zoektocht naar de beste opensource scripts, was er vandaag weer een leuke release. Vandaag is versie 2 van Minigal uitgekomen.

MG2 is de opvolger van het al langer bestaande Minigal B13, maar is voor een groot gedeelte herschreven en werkt nu ook op servers met PHP in safe mode.

Nu de ontwikkeling van Photostack al enige tijd stil lijkt te staan is het toch wel een goed idee om ook naar andere systemen te kijken.

MG2 heeft een aantal mooie features en is dus ook zeker de moeite waard om te bekijken, als je op zoek bent naar een kleine maar degelijke image gallery (a la Singapore).

Onbeperkt dataverkeer

Posted on: February 28th, 2005 | Category: Persoonlijk, Web

Gaat Chello nu de hete adem van andere (prijsstuntende ADSL) providers in de nek voelen?

Met ingang van 1 maart biedt chello onbeperkt dataverkeer bij chello light, classic en plus. De geldende datalimieten voor deze producten bestaan dan niet meer.

Bron. (Tnx to Erik)

Niet dat het voor mij iets uitmaakt, want mijn dataverbruik wordt al vanaf het begin van dit jaar niet meer gemeten door Chello :D

Linkypoo 28 februari 2005

Posted on: February 28th, 2005 | Category: Linkdump

Full-time kottke.org

Posted on: February 22nd, 2005 | Category: Web

Jason Kottke, 1 van de eerste en meest invloedrijke loggers ter wereld gaat vanaf vandaag full-time webloggen. Hij heeft z’n baan als webdesigner opgezegd en richt zich vanaf nu puur op z’n site.

I recently quit my web design gig and — as of today — will be working on kottke.org as my full-time job. And I need your help.

Jason neemt een duik in het diepe, maar je kan hem er wel bij helpen door te doneren.

Linkypoo 22 februari 2005

Posted on: February 22nd, 2005 | Category: Linkdump

WordPress 1.5 onder de loep genomen

Posted on: February 21st, 2005 | Category: Software, Web, Wordpress

Afgelopen weekend heb ik eens WordPress 1.5 geinstalleerd, om alles een beetje uit te testen.

Dit zijn mijn bevindingen:

 1. Themes: eindelijk maakt WordPress ook gebruik van themes en in het verlengde daarvan ook meteen een theme-switcher. Pagina’s (bv, single entries, archieven, etc) kunnen nu ook een eigen layout krijgen.
 2. Pages: dit is voor mij de beste nieuwe feature van WP tot nu toe. De mogelijkheid om alle pagina’s op je site te beheren via de WP admin interface is een grote vooruitgang. Enige nadeel is dat met de nieuwe standaard template, het niet out-of-the-box mogelijk is om comments op je ‘pages’ te krijgen zonder aanpassingen te doen. Dat moet zeker verbeterd worden mijns inziens.
 3. Kubrick: er is al veel over gepraat de laatste tijd, maar Michael Heilemann’s Kubrick is nu de officiele standaard template voor WordPress. Dat is een hele verbetering ten op zichte van de vorige standaard template.
 4. WP admin interface: dat de admin interface van WordPress lelijk was, dat wisten we al en daar is al vaak genoeg over gepraat. En ik weet dat er gewerkt wordt aan een nieuwe interface, dus dat laten we nu maar even links liggen.
 5. Dashboard: ja lieve kijkbuiskindertjes, we hebben het slechtste voor het laatst bewaard: nieuw in WP 1.5 is het dashboard…….. DE HEL!

  Kregen we in oudere versies van WordPress meteen het ‘write’ scherm in beeld, in WP 1.5 worden we geconfronteerd met een brei van nieuwsposts van externe (!) websites. Niet alleen vraag ik niet om die zooi (als ik iets wil weten over updates van WP, dan check ik wel de rss-feed) het maakt de interface ook nog eens druk en onoverzichtelijk. Daarnaast is het gewoon lelijk.

  Wat wil ik zien op de index-pagina van m’n weblog-software? De statistieken van mijn weblogje en de mogelijkheid om meteen te beginnen met schrijven. Meer niet, maar ook zeker niet minder. Het blokje “Latest activity” gaat wat dat betreft wel de goede kant op.

  Maar het dashboard in de huidige vorm? Driewerf neeeeeeeeeeeeeeeee!

Conclusie: de nieuwe features van WordPress zijn zeer zeker een grote vooruitgang en zorgen er voor dat WordPress nog groter gaat worden. Helemaal de opties om dmv ‘pages’ je hele site te managen is geweldig en dankzij het nieuwe ‘theme’ systeem, zal het makkelijker worden voor de niet zo technische mensen om snel een andere layout in te voeren via het admin-scherm.

Al met al ben ik behoorlijk positief over deze versie, maar het dashboard in de huidige vorm, zet er wel een zware domper op. Het zou voor mij een reden kunnen zijn om andere weblog-software in overweging te nemen.

Linkypoo 17 februari 2005

Posted on: February 17th, 2005 | Category: Linkdump

PimpZilla

Posted on: February 16th, 2005 | Category: Web

Muhahahahaha, this made my day:

Pimpzilla is a theme for the browser Firefox. It’s also probably the most tacky & overdone piece of GUI design out there, aimed solely for true internet-connaisseurs. If you are into fur and lot’s of bling, this is the theme for you.

PimpZilla: Surfin’ in style. Peace out.

Linkypoo 16 februari 2005

Posted on: February 16th, 2005 | Category: Linkdump

IE7

Posted on: February 15th, 2005 | Category: Software, Web

Zou het dan eindelijk gaan gebeuren?

Today at RSA, Bill Gates talked about Internet Explorer 7. As the guy responsible for IE, I wanted to say a couple of things about it.

First, some basics: we’re committing to deliver a new version of Internet Explorer for Windows XP customers. Betas of IE7 will be available this summer. This new release will build on the work we did in Windows XP SP2 and (among other things) go further to defend users from phishing as well as deceptive or malicious software.

Of krijgen we er nu weer browser bij waar diverse hacks voor moeten worden verzonnen?

MS kennende: ik vrees met grote vrezen …