Weblog

Veel geblaat weinig wol

Posted on: October 28th, 2004 | Category: Persoonlijk, Web

Iedereen met een beetje interesse in weblogs heeft gister natuurlijk gekeken naar de uitzending van B & W, waarin de mannen achter Geenstijl, retecool en volkomenkut ook eens hun zegje konden doen.

Dat viel even zwaar tegen.

Iedereen schreeuwde door elkaar heen en een inhoudelijke discussie heb ik niet kunnen ontdekken.

Trudy Prins heeft volgens mij het langste het woord gehad, terwijl het toch een voetnoot had moeten zijn in de uitzending.

Van Jole liet niemand uitspreken en begon ook op de man te spelen, terwijl juist hij een inhoudelijke discussie wil voeren over het onderwerp. Beetje jammer.

En voor wat betreft de reacties op weblogs: zijn de eigenaren van weblogs daar verantwoordelijk voor?
Ik vind van niet. Je bent verantwoordelijk voor je eigen posts. De reacties die je krijgt zijn mijns inziens een afspiegeling van de maatschappij. En kennelijk zit de Nederlandse maatschappij zo in elkaar. Als we anoniem achter onze computer zitten, dan gaan we lekker ongeneerd schelden. Maar volgens mij moet men zich wel realiseren, dat de meeste reageerders bij bijvoorbeeld Geenstijl, zich in de leeftijdscategorie van 16 tot 20 bevinden (dit is overigens niet op feiten gebaseerd).

Maar goed. Elk land krijgt de weblogs dat het verdient ;-)

Comments

Leave your own comment »

 1. Reinier

  Toch ben je wel verantwoordelijk voor de reacties vindt ik. De meeste weblogtools bieden aan om eerst de comments te controleren voordat ze geplaatst worden. Dan krijg je het principe van de ‘ingezonden brief’ net als bij de traditionele media.

  Dan zullen de comments ook wat meer inhoud krijgen denk ik, en niet meer van het gehalte ‘first post’ zijn.

  Je verliest wel een beetje de snelheid van het medium, maar bij zo’n grote site als GeenStijl krijg je wel meer kwaliteit terug in de comments. Nu lees ik ze niet eens omdat het er zoveel zijn.

  Van Jole is een slijmbal, Trudy een arm schaap en die Hoxa maar een neurotische nerd. Precies wat ik verwacht had eigenlijk.

  Posted on: 28/10/2004 at 10:02 - #

Leave a Reply

Keep it polite and on-topic please.

The Fine print™: By submitting a comment here you grant this site a perpetual license to reproduce your words and name/web site in attribution.
Your email is never published nor shared. Required fields are marked *