Archive for October, 2004

Linkypoo VIII

Posted on: October 30th, 2004 | Category: Software, Web

Fahrenheit 9/11 update

Posted on: October 29th, 2004 | Category: Algemeen, Web

De site waar ik eerder naar linkte heeft het nogal zwaar onder de vele downloaders, dus hier een postje met wat meer info:

Linkypoo VII

Posted on: October 28th, 2004 | Category: Design, Linkdump

Veel geblaat weinig wol

Posted on: October 28th, 2004 | Category: Persoonlijk, Web

Iedereen met een beetje interesse in weblogs heeft gister natuurlijk gekeken naar de uitzending van B & W, waarin de mannen achter Geenstijl, retecool en volkomenkut ook eens hun zegje konden doen.

Dat viel even zwaar tegen.

Iedereen schreeuwde door elkaar heen en een inhoudelijke discussie heb ik niet kunnen ontdekken.

Trudy Prins heeft volgens mij het langste het woord gehad, terwijl het toch een voetnoot had moeten zijn in de uitzending.

Van Jole liet niemand uitspreken en begon ook op de man te spelen, terwijl juist hij een inhoudelijke discussie wil voeren over het onderwerp. Beetje jammer.

En voor wat betreft de reacties op weblogs: zijn de eigenaren van weblogs daar verantwoordelijk voor?
Ik vind van niet. Je bent verantwoordelijk voor je eigen posts. De reacties die je krijgt zijn mijns inziens een afspiegeling van de maatschappij. En kennelijk zit de Nederlandse maatschappij zo in elkaar. Als we anoniem achter onze computer zitten, dan gaan we lekker ongeneerd schelden. Maar volgens mij moet men zich wel realiseren, dat de meeste reageerders bij bijvoorbeeld Geenstijl, zich in de leeftijdscategorie van 16 tot 20 bevinden (dit is overigens niet op feiten gebaseerd).

Maar goed. Elk land krijgt de weblogs dat het verdient ;-)

Huishoudelijke mededeling

Posted on: October 27th, 2004 | Category: Site

Het Contactformulier werkt weer. Nu met zonder extragratis spamopties :D

“De hooligans van het internet”

Posted on: October 27th, 2004 | Category: Web

Verplicht kijken vanavond, kan amusant worden:

De hooligans van het internet zijn ze al genoemd: populaire weblogs als GeenStijl, VolkomenKut en Retecool. De makers en bezoekers van de sites schelden naar hartelust op anderen, maar blijven zelf anoniem. Ze durven de discussie niet aan, riep internetjournalist Francisco van Jole in Netwerk. Die uitdaging had effect. Vanavond geven de makers van Geen Stijl en Retecool zich bloot in B&W. Ook te gast: Trudy Prins van Stivoro. Ze werd bedreigd nadat haar telefoonnummers waren gepublceerd via GeenStijl.nl

Download Fahrenheit 9/11

Posted on: October 27th, 2004 | Category: Algemeen, Web

Update: If you are looking for links to Michael Moore’s Fahrenheit 9/11, check out this post.

Michael Moore zelf heeft er geen bezwaar tegen, dus download Fahrenheit 9/11 hierrrr… (ben benieuwd hoe lang het duurt voordat de site het begeeft).

En de uitzending van Tegenlicht van afgelopen zondag, waarin de documentaire Outfoxed te zien was, staat in zijn geheel online.

Veel kijkplezier!

Linkypoo VI

Posted on: October 26th, 2004 | Category: Linkdump, Web

Linkypoo V

Posted on: October 25th, 2004 | Category: Linkdump, Web

Interessante navigatie

Posted on: October 24th, 2004 | Category: Design, Software, Web

Je kan discussieren over het feit of het echt user-friendly is, maar de navigatie van Lineto is absoluut interessant te noemen.

Is dit een nieuwe ontwikkeling? Web-interfaces – zoals bijvoorbeeld Gmail – die zwaar leunen op javascript en bijna werken als gewone desktop-applicaties?

Maar de vraag is: Is dit een goede ontwikkeling?