Weblog

Font survey results

Posted on: March 8th, 2004 | Category: Algemeen

Een overzicht van de meest voorkomende lettertypes op de computer van ‘De Gebruiker’.

Niet echt veel nieuws onder de zon, maar toch handig om af en toe bij de hand te houden. Bijvoorbeeld om lastige klanten mee om de oren te slaan :-)

Verkrijgbaar in drie smaken: Windows, Mac en Unix.

(Ik denk dat ik binnenkort maar weer eens de Comic Sans MS ga gebruiken LOL)

Comments

Leave your own comment »

 1. ByteWarrior

  Comic Sans MS zouden ze moeten verbieden!! Eigenlijk is er niets mis met het lettertype zelf, maar met de mensen die het gebruiken. Veel mensen gebruiken het voor het verkeerde. Het lettertype is leuk om één keer een regel te lezen, maar geen hele teksten!!

  Ik kan er echt niet tegen dat sommige mensen documenten indienen die volledig met Comic Sans MS zijn opgesteld. Niets zo erg als zo’n scheve font om te lezen.

  Mijn persoonlijke favorieten zijn Arial, Helvetica en Verdana. Meestal met een vrij kleine fontgrootte. 10 à 11 is voor mij al genoeg. Liefst met een regelafstand van 1.3em of zo. Ook Times New Roman kan er nog door, maar die moet dan wel iets groter zijn…

  Posted on: 8/3/2004 at 21:26 - #

 2. Reinier

  Neeeee, zelf één regel is al te veel. In 1999 was dat ding hip, en zelfs ik gebruikte ‘m redelijk vaak. Nu moet ik echt kosten als ik ‘m zie, en vooral als er een busje voorbij komt rijden met een logo in Comic Sans. Gatverredamme !!

  Posted on: 9/3/2004 at 9:36 - #

 3. Rogier

  De Comic Sans moet dood. Punt. Nuff said!

  Posted on: 9/3/2004 at 14:23 - #

Leave a Reply

Keep it polite and on-topic please.

The Fine print™: By submitting a comment here you grant this site a perpetual license to reproduce your words and name/web site in attribution.
Your email is never published nor shared. Required fields are marked *