Weblog

Nieuwe mp3 spelers

Posted on: October 23rd, 2003 | Category: Music

Er zijn de afgelopen dagen behoorlijk wat nieuwe mp3/wma/etc muziekspelers voor de pc uitgekomen. Als eerste was daar de Quintessential Player v4.10, die er onzettend slick uitziet met de standaard-skin, maar de gebruikers-base is nog niet zodanig, dat er al veel andere skins beschikbaar zijn (voorzover ik kan zien).

Vervolgens was daar i-Tunes voor Windows, waar ik eigenlijk niet over wilde loggen, omdat iedereen dat al doet en je dan geheid weer zo’n Apple vs. Windows discussie krijgt. Apple zuigt. LOL. Schijnen trouwens behoorlijk wat problemen te zijn met de windows-versie.

Ook Musicmatch kwam met een opvolger van de Jukebox (Plus). Ik heb door de jaren heen, zo’n beetje alle mp3-spelers voor de pc gebruikt en sinds een jaar ongeveer ben ik compleet overgestapt op Musicmatch. Dit programma heeft *alles wat ik zoek in een muziekprogramma, heeft een mooie standaard-interface en alles werkt gewoon goed. Maar nu de nieuwste versie is uitgekomen met de geintegreerde online shop, begint het me toch een beetje tegen te staan.

En daar is Winamp 5 Beta 1. Nu hoor ik u denken: winamp 5? Heb ik 4 dan gemist? Nee, Winamp 5 is volgens Nullsoft een combinatie van 2 en 3 (=5). Het programma moet de functies van 3 combineren met de snelheid van 2. Ik ga hem even proberen, Winamp 3 liet hier het systeem constant crashen, dus ik ben benieuwd.

Comments

Leave your own comment »

 1. Reinier

  Laat ik dan maar niks zeggen over iTunes…. Apple rules ! :-)

  Posted on: 23/10/2003 at 11:28 - #

 2. Rogier

  Ssssht! ;-)

  Ik denk trouwens dat ik compleet om ben. Winamp 5 roeleert echt hard. Ik zit er nu een uurtje ofzo mee te spelen en ik moet zeggen, dat het echt ontzettend smooth gaat, ondanks dat het een beta versie is. Musicmatch gaat de deur uit!

  Posted on: 23/10/2003 at 11:45 - #

 3. Reinier

  Vroeger (mijn duistere pc periode) was ik ook helemaal winamp minded. Wel leuk dat er niet over de non-windows interface van winamp gezeikt word, maar wel over de non-windows interface van iTunes…. PC gebruikers kunnen net zulke oogkleppen op hebben als apple gebruikers :-) (niet persoonlijk bedoeld)

  Posted on: 23/10/2003 at 12:19 - #

 4. Rogier

  Non taken :-) Ach ja, you can’t please everyone. Ik gebruik zowel apple als windows, en persoonlijk werk ik liever met windows, maar de interface van apple is ongetwijfeld veel mooier dan windows (de aqua-look dan, over de metal-look ben ik nog niet helemaal over uit, wat ik daar van vind).

  Ik probeer dan ook zoveel mogelijk applicaties te skinnen. Over skinnen gesproken: wist je dat dit een windows-bak is?

  Posted on: 23/10/2003 at 12:50 - #

Leave a Reply

Keep it polite and on-topic please.

The Fine print™: By submitting a comment here you grant this site a perpetual license to reproduce your words and name/web site in attribution.
Your email is never published nor shared. Required fields are marked *