Archive for October, 2003

Quirksmode en ZenGarden

Posted on: October 30th, 2003 | Category: Linkdump

Peter-Paul Koch lanceert Quirksmode. 6 Nieuwe designs bij de CSS Zen Garden.

Go, Tim Berners-Lee, Go!

Posted on: October 29th, 2003 | Category: Web

Het W3C vecht terug in de eolas-zaak:

The World Wide Web Consortium (W3C), the global standard-setting body for the Web, has presented the United States Patent and Trademark Office with prior art establishing that US Patent No. 5,838,906 (het Eolas patent, RS.) is invalid and should therefore be re-examined in order to eliminate this unjustified impediment to the operation of the Web.
(…)
In an unprecedented step, Tim Berners-Lee, W3C Director and inventor of the Web, sent a letter today to Under Secretary Rogan requesting that his office reinvestigate the matter.

Typeworkshop

Posted on: October 29th, 2003 | Category: Design

Goede typografie is een onderdeel van design, waarmee je een ontwerp kan maken of breken. Een goed inzicht in typografie is dan ook noodzakelijk, wil je een goede designer zijn. Van de makers van de Unibody font family komt nu de TypeWorkshop, met alles wat je altijd al wilde weten over het maken van en gebruik van lettertypes.

Aan de slag met Mozilla applicaties, XUL en meer

Posted on: October 29th, 2003 | Category: Web

Een introductie tot het bouwen van applicaties in Mozilla, is ook online te lezen. Met dank aan David Elfstrom, in Anne’s comments.

Text-shadow in Safari 1.1

Posted on: October 27th, 2003 | Category: Xhtml/Css

Ok, je moet beschikken over Mac OS X Panther en dan ook nog Safari gebruiken als browser (wat ruwweg neerkomt op 0,0001 procent van de surfende medemens. maar dat terzijde), maar dan kan je wel de text-shadow property van css2 in actie zien. Ook een screenshot. Met dank aan Todd Dominey.

10 Redenen waarom je css zou moeten leren

Posted on: October 27th, 2003 | Category: Xhtml/Css

Dus.

Firebird 0.7

Posted on: October 26th, 2003 | Category: Web

Vandaag toch maar even Firebird geinstalleerd. Ik wilde er eigenlijk mee wachten, omdat ik binnenkort mijn nieuwe computer krijg en ik geen zin had om hem twee keer te installeren. Maar ik had vandaag toch niks te doen, dus heb ik hem toch maar even gedownload (Thunderbird meteen ook maar gedownload).
Ik moet zeggen: hij is razendsnel en werkt erg prettig. Het enige probleem waar ik nu tegen aan loop, is dat hij niet naar anchors op pagina’s springt.

Edit: hij springt wel naar anchors als die zich op dezelfde pagina bevinden, maar niet naar anchors, die zich op een andere webpagina bevinden.

Edit 2: hij springt kennelijk niet naar anchors op pagina’s, wanneer het element waaraan de anchor is gegeven, een display:none heeft meegekregen via de css.

Wulffmorgenthaler

Posted on: October 25th, 2003 | Category: Algemeen

He he he, Wulffmorgenthaler blijft geweldig. Check ook vooral het archief.

Computerlove Poster Design Contest 2003

Posted on: October 24th, 2003 | Category: Design

Gratis Ipod winnen? Wat moet je daar voor doen? Simpel, gewoon even eerste worden in de door Computerlove georganiseerde Poster Design Contest 2003. Het thema is: I Love…

It means that you are invited to submit work that represents something in your everyday life you especially love, whatever it may be, translated into a visual idea. It just has to be a personal representation of the theme “I Love”.

Nieuwe mp3 spelers

Posted on: October 23rd, 2003 | Category: Music

Er zijn de afgelopen dagen behoorlijk wat nieuwe mp3/wma/etc muziekspelers voor de pc uitgekomen. Als eerste was daar de Quintessential Player v4.10, die er onzettend slick uitziet met de standaard-skin, maar de gebruikers-base is nog niet zodanig, dat er al veel andere skins beschikbaar zijn (voorzover ik kan zien).

Vervolgens was daar i-Tunes voor Windows, waar ik eigenlijk niet over wilde loggen, omdat iedereen dat al doet en je dan geheid weer zo’n Apple vs. Windows discussie krijgt. Apple zuigt. LOL. Schijnen trouwens behoorlijk wat problemen te zijn met de windows-versie.

Ook Musicmatch kwam met een opvolger van de Jukebox (Plus). Ik heb door de jaren heen, zo’n beetje alle mp3-spelers voor de pc gebruikt en sinds een jaar ongeveer ben ik compleet overgestapt op Musicmatch. Dit programma heeft *alles wat ik zoek in een muziekprogramma, heeft een mooie standaard-interface en alles werkt gewoon goed. Maar nu de nieuwste versie is uitgekomen met de geintegreerde online shop, begint het me toch een beetje tegen te staan.

En daar is Winamp 5 Beta 1. Nu hoor ik u denken: winamp 5? Heb ik 4 dan gemist? Nee, Winamp 5 is volgens Nullsoft een combinatie van 2 en 3 (=5). Het programma moet de functies van 3 combineren met de snelheid van 2. Ik ga hem even proberen, Winamp 3 liet hier het systeem constant crashen, dus ik ben benieuwd.