Archive for September, 2003

Adobe presenteert nieuwe productlijn

Posted on: September 29th, 2003 | Category: Design

Vandaag heeft Adobe zijn complete productlijn ge-rebrand. De producten hebben nu het toevoegsel ‘CS’ gekregen in plaats van de bekende numerieke. Daarnaast heeft Adobe de meest populaire producten (Illustrator, Photoshop, InDesign, GoLive en Acrobat) samengevoegd in 1 pakket: Adobe Creative Suite (vandaar ook de afkorting ‘CS’).

Photoshop heeft in de nieuwe versie o.a. een betere file-browser en je kan teksten op paden plaatsen. Let maar op m’n woorden: over een paar jaar krijgen we een pakket waarin Illustrator en Photoshop compleet zijn samengevoegd.

Archieven online

Posted on: September 29th, 2003 | Category: Site

De archief-pagina is nu online. Dankzij deze hack, kan je het archief nu op allerlei mogelijke manieren doorlopen. Niet dat er op dit moment al veel instaat, maar goed, daar wordt aan gewerkt. Ik heb de archief-hack wel een beetje aangepast, omdat ie op mijn server niet helemaal goed werkte. Ik heb hem aan de praat gekregen, door de volgende regel:

echo $siteurl.'/'.$blogfilename.'/?c=1&p=';

te vervangen door:

echo $siteurl.'/'.$blogfilename.'?c=1&p=';

De volledige code staat hier.

Google Ultimate Interface

Posted on: September 29th, 2003 | Category: Web

De Google Ultimate Interface heeft alle mogelijke Google zoekopties op 1 pagina gezet. Dit is vooral erg handig als je ergens (bijvoorbeeld op school/universiteit/bibliotheek/etc) werkt, waar je niet de beschikking hebt over de Google Toolbar en je toch alle opties snel bij de hand wil hebben.

Kijk mamma, zonder tabellen!

Posted on: September 26th, 2003 | Category: Site

Houston, we have lift off… Het was een zware bevalling, maar nu is ie eindelijk af: de eerste incarnatie van Frish.nl. Dit is de eerste site die ik gemaakt heb, die volledig is opgebouwd door middel van xhtml en css (als je alle vorige versies van deze site, die het levenslicht nooit hebben gezien niet meetelt tenminste).

Nog niet alles is af, het menu bovenaan werkt nog niet en de stylesheet moet hier en daar nog worden aangepast en de code moet nog wat worden opgeschoond.
Maar als het goed is valideert deze site als XHTML 1.0 Strict en CSS 2.0. Onder de motorkap bromt WordPress .72 Beta met een php/mysql backend. Na lang twijfelen heb ik toch voor WordPress gekozen.

In eerste instantie had ik Movable Type geinstalleerd (wat hier nog steeds ergens draait), maar alhoewel MT de populairste weblog-tool is geworden, vind ik het toch een paar nadelen hebben. Ten eerste draait het op Perl en mij is altijd vertelt, dat de combinatie php/mysql veel beter/sneller werkt en ten tweede heb ik geen zin om constant te rebuilden als ik m’n templates aanpas.
WordPress trekt alles rechtstreeks uit z’n database en alhoewel dat ook z’n nadelen kan hebben, denk ik toch dat het z’n voordelen heeft boven statische pagina’s. En dan zijn er nog wat redenen om niet voor MT te kiezen, die hier duidelijk worden. Dat is ook de reden dat ik niet voor pMachine heb gekozen. Ik wilde een CMS, dat onder een GNU License werd uitgegeven. Misschien dat ik het nog eens voor klanten ga gebruiken.

Ten slotte nog dit: deze site is getest en werkt goed onder Internet Explorer 6.0 en Mozilla 1.3 (allebei onder Windows). Mocht deze site er raar uitzien in andere browsers, stuur mij dan aub een screenshot en de gegevens over welke browser en os je gebruikt. Eventueel mag je er ook bij vermelden hoe het probleem te verhelpen is. Ik heb Tantek ?elik’s CSS box model hack nog niet toegepast en daar hoef je dus ook niks over te melden.